Fantastisch

2009178 28 december 2025
souvenirs II is een boek dat me echt heeft geraakt
De verhalen zijn eerlijk, kwetsbaar en tegelijkertijd krachtig. Het is bijzonder hoe iedere bijdrage , als een klein aandenken voelt. Herkenkenbaar, ontroerend en soms ook confronterend. Een bundel die je niet snel vergeet en die uitnodigt om stil te staan bij je eigen herinneringen. Souvenirs II is een boek dat je meeneemt naar herinneringen die blijven hangen.

Elk verhaal voelt als een zorgvuldig bewaard aandenken. Soms zacht en herkenbaar, soms rauw en confronterend. Juist die eerlijkheid maakt deze bundel zo krachtig. Tijdens het lezen werd ik meerdere keren stilgezet bij het leven, bij verlies bij veerkracht en bij alles wat ons mens maakt.

Souvenirs II is geen boek dat je vluchtig leest, maar een dat je raakt een bijblijft. De eerlijkheid waarmee geschreven is, ontroert en nodig uit tot stilstaan..het is geen boek dat je alleen leest, maar bewaart; als een verzameling kleine souvenirs die je bijblijven en steeds opnieuw iets laten voelen.