Dagboek van een verfijnde ,intelligente bruggenbouwster

Alex 14 augustus 2025
Ik lees voortdurend dat het politieke ambt een "hondenstiel" is : heel veel uren kloppen ,dossiers vreten ,meetings alom ,veel kilometers en een grote discipline aan de dag leggen .Weliswaar staat daar een mooie verdienste tegenover maar je moet van gewapend beton zijn om dit lang uit te houden . Bovenop komt nog het gehoon van de onverschilligen en het getier op sociale media ..
Ik kocht het boek in een opwelling toen ik in mijn favoriete boekhandel "De witte zee -Oostende' was .
Petra is gemaakt voor de politiek : op iedere bladzijde lezen we wel hoe fijn een discussie was , hoeveel voldoening het geeft om een wetsvoorstel weer een paar cm vooruit te duwen en wat een voorrecht het is om bekwame ,keihard werkende medewerkers (federaal ,lokaal) rond zich te hebben . Hondenstiel ?
Petra gaat voor een andere stijl : ze zoekt het conflict niet , geen spierballengerol maar wel :mensen bij mekaar brengen en bruggen bouwen .. Een stijl die blijkbaar op verschillende niveaus wordt geapprecieerd en die haar deed uitgroeien tot Grande Dame vd Belgische Politiek .
Naast de politiek is er dan nog tijd voor kunst, literatuur en gastronomie ..geen minuut blijft onbenut . Waar Petra dan nog de tijd gevonden heeft om dit dagboek te schrijven ,in een jaar van federale én gemeenteverkiezingen , is me een raadsel . Geen grote literatuur, wel boeiend en noopt ons om wat anders naar sommige politici te kijken die het menen met hun idealisme .