Dostojevski

Alexs Books and Socks Alexs Books and Socks
6 mrt 2021

Sinds ik Leo Tolstoj en zijn Anna Karenina las, na het beseffen dat de liefde-haat relatie die ik had met Tolstoj toch eerder liefde was en ik nog wat van zijn werk las, bleek dat ik Russische schrijvers zeer zeker kon/kan appreciëren. (De kleine Russische bibliotheek is ideaal om te ontdekken of deze schrijvers en hun specifieke stijl ook iets voor jou is.)

Dostojevski, ook een van die grootmeesters in de Russische literatuur, en de liefde. Een biografie die enkel maar lof ontvangt. Ook ik wou dit boek meteen lezen, dook er ook meteen in en was - en na het lezen ben ik dat nog meer - gefascineerd door deze bijzondere schrijver.

Dankzij de auteur leer je Dostojevski nog beter kennen, nog dieper doorgronden en jongens, wat is het op een fijne, leuke, mooie manier geschreven. Ik had het liefst op elke pagina een post-it geplakt. De sfeer is perfect neergepend, alle passante, mensen in zijn leven duidelijk neergezet. Dostojevski. Wat een leven, wat een boeiend doch tragisch leven.

Na het lezen van dit boek is alleen nog maar meer duidelijk geworden dat ik het oeuvre van deze Russische schrijver ga ontdekken, dat de manier van schrijven - en laten we eerlijk zijn soms heeft dat schrijven een 100tal zijtakken en ‘muggenziften’ - mij echt kan bekoren.

Als je op zoekt bent naar een boek die de persoon duidelijk, krachtig, tragisch, liefdevol, objectief neerzet, zodat het lijkt of je deze persoon echt gekend hebt, dan is Dostojevski en de liefde het boek voor jou.

Meer recensies van Alexs Books and Socks