spiegelpassante
Deel 3 alweer in de ongelooflijk goede fantasy serie van Christelle Dabos, de spiegelpassante. Deze serie zou nog zoveel meer lof moeten krijgen, zoveel meer publiciteit want dit verhaal, deze werelden, de personages, het zit zo ontzettend goed in elkaar en het is als verhaal enorm sterk.
Dit deel is iets trager, alhoewel er meer dan voldoende gebeurd in het leven van Ophelia, en dat is goed want in dit boek ligt de focus volledig op Ophelia. Het vorige deel was zo snel en heftig, de spanning was zo hoog en met dit deel gaat het iets trager.
Toch hield ik met momenten net mijn adem niet in door de spanning. Christelle Dabos schrijft zo vlot, met zoveel gemak. De werelden zijn als een gedetailleerd beeld in je hoofd en de personages zijn echt ook al weet je dat het fantasy is.
Dit deel is een voorbereiding op het vierde en laatste deel van de spiegelpassante. Ik had liefst gelijk doorgegaan met lezen maar geduld is een schone deugd, en gelukkig want ik ben alles behalve klaar om afscheid te nemen van deze fantastische en unieke wereld, van Ophelia en Thorn, van Christelle Dabos’ schrijfstijl.