jonge vrouwen
Als de flaptekst je niet overtuigd dan doet de mooie cover het alvast wel. Een cover die veel goeds beloofd. Over een zoektocht, familiedrama en geheimen en de oorlog. Al deze elementen bij elkaar, uitgeverij signatuur, dat staat meestal gerant voor een goede lees.
De auteur, Alena Schröder, lijkt alvast perfect te weten op welke manier ze haar verhaal wil brengen. Traag, rustig en doordringend. Ondanks dat het een trage lees is, is het wel een vlotte lees. Het hapert nergens en het verhaal is doordrenkt van emoties.
Ondanks dat grootmoeder Evelyn een belangrijke speler is in heel dit verhaal, bleef ze naar mijn gevoel wat teveel op de achtergrond. Kan bewust gedaan zijn zodat Senta en vooral Hannahs zoektocht vertelt zou worden. Toch had ik nog graag iets meer van Evelyn geweten, Trude nam die plek in.
Misschien had ik het boek gewoon nog gedetailleerder willen hebben zodat alles nog sterker overkwam en nog dieper ging qua emoties dan het al ging. Het was mooi, ik apprecieerde alle vier de vrouwen hun kant en kijk op het verhaal.
Vul het einde vooral zelf in met wat jij hebt kunnen ervaren tijdens het lezen. Het boek eindigt zoals ook het leven is. Moeilijk, niet voorspelbaar en we krijgen niet steeds antwoord op onze vragen