omdat de muze
Omdat de muze is een boek dat je meeneemt doorheen een zoektocht, een zoektocht naar geluk en liefde, antwoorden maar ook zeer op zoek naar bevestiging. Een zoektocht van een bijzonder vrouw met de nodige bagage. Waar kunst je mee vergezeld doorheen het boek geschreven op een manier die je meteen grijpt en ervoor zorgt dat het je volledig inpalmt.
Ik hou wel van dat type boek, het leest traag ook al is de schrijfstijl wel vlot. Soms moet het tempo van een boek wat lager liggen zodat het kan binnenkomen zoals het bedoeld is toch, misschien miste ik net dat extra tikje ‘literaire’ in het boek. Dat zinnen keihard binnenkomen, dat miste ik hier misschien iets. Alsof de auteur niet helemaal tot de kern wou gaan.
Dit boek gaat ook echt puur om Sara. Om Sara die bevestiging zoekt, die liefde zoekt en vind. Die door middel van brieven van haar moeder een duidelijker beeld krijgt en antwoorden, zover er antwoorden zijn tussen al die demonen waar haar moeder tegen opbokst.
Over Sara en kunst, ook dat een een deeltje van de reis die je maakt met Sara.
Neem je tijd voor dit boek, lees, voel, vul hier en daar zelf iets in en dan is dit boek zeer zeker de moeite waard.