Thug Life
Starr Carter woont in Graden Heights een arme zwarte buurt, maar gaat naar Williamson een dure witte school, doordat ze niet vaak in Garden Heights is heeft ze weinig vrienden daar.Ze moet daarom proberen evenwicht te houden tussen die twee levens.Ook is ze getuigen van haar vroegere beste vriend Khalil die voor haar ogen wordt neergeschoten door een politie,terwijl hij ongewapend was.Al snel komt het op de media en weet iedereen er van.Starr weet niet wat ze moet doen:Moet ze vertellen wat er is gebeurd of moet ze stil zijn,om haar familie te beschermen?
Het boek is zeker een aanrader,hier is waarom.Het boek The Hate U Give (THUG) is vooral in het begin erg indrukwekkend,want daar wordt het onderwerp voorgesteld.Je kan het boek ook zelf vergelijken met het echte leven.Het boek heeft als standpunt racisme dat zie je veel terug komen en sommige mensen ervaren dit ook in het dagelijks leven daarom vondt ik het een erg mooi boek om te lezen..Angie Thomas heeft een meespelende schrijfstijl en weet de lezer te raken je ziet dit vooral aan het begin van het boek. De personages in het boek zijn goed uitgewerkt en voelen levensecht aan.Vooral de hoofdpersoon,Starr, maakt een sterke ontwikkeling door in het verhaal.Het boek behandelt het thema van ongelijkheid en sociale rechtvaardigheid op een krachtige manier. De schrijfster laat zien hoe politiegeweld en racisme de levens van mensen beïnvloeden en de gemeenschap ontwrichten.
The Hate U Give Is een boek dat je niet onberoerd laat.Het is een krachtig verhaal dat belangrijke maatschappelijke kwesties aan kaart Angie Thomas weet met haar schrijfstijl en personages de lezer te raken en aan het denken te zetten, daarom raad ik dit boek aan.