Tussen de dagen

Alexine C. Alexine C.
11 mrt 2026

Tussen de dagen van Luc Vandromme is een bijzonder boek dat mij in het begin wat gemengde gevoelens gaf, maar uiteindelijk een sterke indruk naliet. In het begin vond ik het lastig om helemaal in het verhaal te komen en leek sommige informatie eerder irrelevant. Naarmate je verder leest, merk je echter dat de auteur een groot oog voor detail heeft en dat alles uiteindelijk mooi samenvalt. Veel van de informatie die je in het begin krijgt, blijkt later toch belangrijk te zijn voor het verhaal.

De schrijver speelt ook op een interessante manier met tijd. De afwisseling tussen heden en verleden maakt het verhaal boeiend en zorgt voor een goede leesbalans. Doordat de hoofdstukken telkens afwisselen tussen de personages, blijf je als lezer nieuwsgierig naar wat er verder zal gebeuren. Je wil steeds weten hoe het verhaal van het andere personage verdergaat, waardoor je gemotiveerd blijft om door te lezen.

De schrijfstijl van Luc Vandromme kon ik zeker appreciëren. Door zijn oog voor detail en zijn verfijnde beschrijvingen krijg je het gevoel dat je zelf aanwezig bent in het verhaal. De scènes worden zo beeldend beschreven dat je ze gemakkelijk voor je kunt zien.

Hoewel het boek dus een wat moeilijkere opstart heeft, is het uiteindelijk zeker de moeite waard. Voor lezers die houden van afwisseling en openstaan voor iets anders dan de klassieke roman met een traditionele structuur, is Tussen de dagen absoluut een aanrader.

Meer recensies van Alexine C.