Spannend, meeslepend en goed geschreven

alinevh alinevh
23 mrt 2025

Lijken liegen niet is een boek dat me van het begin tot het einde heeft geboeid. Het verhaal begint meteen met iets mysterieus, waardoor je echt wil blijven doorlezen. Er hangt een constante spanning in het boek, en net als je denkt dat je weet hoe het zit, gebeurt er weer iets onverwachts.

Wat ik sterk vond, was dat de hoofdpersonages heel realistisch aanvoelen. Vooral Rachel vond ik een interessant personage. Je voelt haar twijfels en angsten, en dat maakt haar geloofwaardig. Ze maakt fouten, maar dat maakt haar juist menselijk. Je leeft echt met haar mee.

De schrijfstijl is vlot en duidelijk. Het boek leest gemakkelijk en de spanning wordt goed opgebouwd. De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je telkens nog eentje wil lezen. En het einde vond ik heel goed gevonden. Het was niet te voorspelbaar, maar ook niet overdreven ingewikkeld.

Ik zou dit boek zeker aanraden aan jongeren die houden van thrillers met een goed opgebouwd verhaal. Het is spannend, goed geschreven en het laat je nadenken over vertrouwen en waarheid.

Meer recensies van alinevh