Mysterieus, spannend en vernieuwend
Ik vind ‘De gentianen: De prins van de spiegel’ een heel spannend en mysterieus verhaal. Het maakt je nieuwsgierig vanaf het begin, maar vooral als ze in het dorp Bateaux aankomt (geen spoiler). Vanaf dan beginnen er steeds meer mysterieuze dingen te gebeuren met Nina en haar omgeving.
Ik moest in het begin even wennen aan de schrijfstijl, maar verder leest het verhaal goed. Sommige dingen hadden van mij misschien iets uitgebreider beschreven mogen worden, zoals de reis naar het dorpje toe en de ontmoeting met de mysterieuze oude vrouw in het hotel. Daarentegen wordt het dorpje en de rest van de omgevingen waar ze later terecht komt, wel uitgebreid en gedetailleerd omschreven.
Het verhaal laat je lang in spanning en in het ongewisse, maar daardoor wil je juist alleen maar verder lezen. Ook is de karakteropbouw heel sterk. Je leert iedereen goed kennen. Ik vond het een heel leuk boek om te lezen en ook vernieuwend. Ik lees vaker fantasy en heb nooit eerder een verhaal als dit gelezen. Het is geen verhaal met standaard fantasy karakters, zoals elfen, trollen en heksen, bijvoorbeeld.
Ik ben heel erg benieuwd naar deel 2!
Ik ben heel erg benieuwd naar deel 2!