Ik ben erg onder de indruk van dit boek

ancas 27 oktober 2025
Van Carl Slotboom las ik zijn nieuwste roman ‘Heuvelkind’ gebaseerd op het leven van Kaspar Hauser.

Zowel de titel als de foto op het titelblad intrigeerde mij om dit boek te gaan lezen.
Vanaf de eerste bladzijde zit je in het verhaal over een jongeman, die op een ochtend gevonden wordt op een dorpspleintje en apathisch voor zich uit staart.
Hij wordt in het cachot gestopt, met een reizend circus meegegeven en later opgevangen door een hoogleraar die hem onderwijst.
De jongeman vertelt dat hij zijn zijn hele leven opgesloten heeft gezeten in een duistere kerker in een heuvel.
Wie is deze jongeman?

De auteur Carl Slotboom heeft een prachtige manier van schrijven.
Mooie natuurbeschrijvingen en hij is een meester in het schrijven van dialogen.
Je loopt als het ware door het dorp en vanaf het begin wordt je meegezogen door het verhaal.
Ik heb ook andere boeken van deze auteur gelezen en het verbaast mij dat hij niet is doorgebroken in de Nederlandse literatuur.
Zijn eerdere boeken zoals Bevroren tijd, Weer net als eerst, werden in recensies vergeleken met Gerbrand Bakker ( Boven is het stil) en Jaap Robben ( Birk).

Meer recensies van ancas

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.