Waarheidsgetrouwe en fascinerende geschiedenis
Wat een aangrijpend en mooi verhaal. De schrijver heeft dit boek zo geschreven dat je het gevoel hebt alsof je er echt bij bent. Echt heel knap.
De onderwerpen in dit boek fascineren mij enorm, het gaat over heksenvervolging en machtsmisbruik in een kwetsbare periode waarin mensen zondebokken zochten voor situaties die zich voordeden zoals de pest die ook rondwaarde in de streek waar dit verhaal zich afspeelt. Ook enkele moeilijke onderwerpen die nog steeds voorkomen in het dagelijks leven van veel mensen komen voor in dit boek waardoor het verhaal heel erg menselijk wordt.
Geen gelukkig einde maar een afschuwelijke maar realistische omschrijving van hoe het leven verder voor deze vrouw verlopen is. Laten we niet alleen gefascineerd zijn door de gebeurtenissen in dit boek maar er ook bij stilstaan dat dit verhaal en dergelijke niet omschreven situaties diep verdriet heeft achtergelaten in gezinnen en dat het hier om echte mensenlevens ging.