Veel wijsheden, weinig diepgang

Anneke1961 09 april 2023
Voorbij de bergen las ik voor een Hebban leesclub. De korte omschrijving en het leesfragment leken me inspirerend, maar het boek was toch wat teleurstellend.
Maëlle is een drukke carrierevrouw. Haar leven bestaat uit werk en de sportschool, ze wordt eigenlijk geleefd. Een oude vriendin, Romane, blijkt ernstig ziek. Ze overtuigt Maëlle om voor haar naar Nepal te trekken. In Nepal moet ze op zoek naar een manuscript met daarin een alternatieve geneeswijze voor Romane. Ze moet hiervoor een tocht door de Himalaya ondernemen. Een gids en enkele helpers begeleiden haar. Tijdens haar tocht krijgt ze allerlei levenslessen en wijsheden mee en dat zorgt voor een levensveranderende ervaring.
Het boek zette me op het verkeerde been. Het wordt voorgesteld als een inspirerende literaire roman, maar dat is het zeker niet. Het verhaal is heel mager en de personages zijn niet uitgewerkt.
Toch kan je het ook niet als een zelfhulpboek beschouwen. Het boek is vooral een opsomming van levenslessen en wijsheden zonder verdieping of duiding.
De quotes en citaten aan het begin van elk hoofdstuk spraken me wel aan.
Het boek krijgt van mij drie sterren

Meer recensies van Anneke1961