Verwachtingen niet helemaal ingelost
De achterflap van het boek Autopsie klonk alvast veelbelovend! Vorige Kay Scarpetta thrillers stonden steeds garant voor uren spanning en leesplezier.
In het nieuwe boek neemt Kay Scarpetta ons opnieuw mee naar Virginia waar ze ooit haar carrière startte. Nadat ze enkele weken als nieuw hoofd medisch onderzoeker aan de slag is, wordt ze reeds geconfronteerd met een gruwelijke moord. Door haar jarenlange ervaring wordt ze ook gevraagd als expert in het Witte huis en wordt haar expertise gevraagd bij een drama dat zich in de ruimte heeft afgespeeld.
Dit verhaal neemt de personages uit de vorige boeken mee met hun geschiedenis en als je de vorige boeken hebt gelezen is het dus ook wel een beetje thuiskomen. De sfeer zit onmiddellijk goed en er zijn verschillende verhaallijnen die worden gevolgd wat je nieuwsgierig maakt naar het einde. Hoe komt alles samen? De actualiteit komt ook aan bod door de tussenstap naar de ruimte en ook een verwijzing naar de pandemie.
P. Cornwell schrijft zoals steeds erg vlot en het boek leest als een trein. Het is echter geen echte "pageturner" omdat er toch wat spanning ontbreekt.
Het boek kabbelt tot over de helft rustig verder en je vraagt je af wanneer er wat schot in de zaak zal komen.
Wel werd ik nieuwsgiering naar het einde en de afloop van de verschillende verhaallijnen. De plot is goed doordacht en alle losse eindjes worden opgelost. Jammer is wel dat dit echt aan het einde gebeurt en alles dus plots erg snel gaat. Het liet me achter met een beetje een dubbel gevoel: Blij dat de uitkomst gekend was, maar ook wat ontgoocheld dat de plot niet uitgebreider werd beschreven. Er wordt niet met spanning naar de plot toegewerkt.
Ik heb genoten van het boek maar heb je nog geen boeken in de Kay Scarpetta reeks gelezen zou ik toch eerder starten met de eerste boeken uit de reeks. Dan ben je helemaal mee met de personages en de spanning is ook beter in de eerdere boeken.