Prachtig boek

annemiek16 annemiek16
31 mrt 2023

Voor het reviewteam van HarpersCollins mocht ik het bijzondere boek van Sarah Freethy, “De porseleinmaker van Dachau” lezen.

In het boek worden verschillende elementen gecombineerd; zoals geschiedenis, kunst, tragiek en liefde. Door de verschillende tijdperiodes en perspectieven wordt je als lezer meegenomen in de levens van de verschillende hoofdpersonen in het boek.
Kunstenares Bettina Vogel en Max Ehrlich architect, ontmoeten elkaar in 1929 in Duitsland. Ze worden verliefd en er ontplooit zich een mooi liefdesverhaal.
Daarnaast maken we kennis met Clara, die niet weet wie haar vader is. Ze gaat op zoek naar porseleinen beeldjes van Allach, die gemaakt zijn ten tijde van de tweede wereldoorlog in Dachau.
Deze beeldjes hebben een connectie haar vader, maar ze weet niet hoe. Langzamerhand ontdekt Clara samen met haar dochter Lotte, die veel belangstelling heeft voor de kunst van haar oma Bettina, wat de betekenis van deze beeldjes zijn en vallen de puzzelstukjes langzamerhand op hun plek.
Dit boek is zowel informatief als aangrijpend en een aanrader voor lezers die geïnteresseerd zijn in historische fictie en geïnteresseerd zijn in verhalen die verband houden met de tweede wereld oorlog.

Meer recensies van annemiek16