Heldere inleiding in de Traditionele Chinese Geneeskunde
Dit boek is een mooie kennismaking met de traditionele Chinese geneeskunst. Stap voor stap wordt de lezer meegenomen in alle facetten van de TCG. Ik heb zelf een opleiding Feng Shui gevolgd, waardoor ik al bekend was met bijvoorbeeld de 5 elementen en de uitleg van yin en yang. Voor lezers die daar niet bekend mee zijn, wordt dit helder uitgelegd in dit boek. Dit boek toont aan hoe compleet en uitgebreid de TCG te werk gaat, dat er wordt gekeken naar de achterliggende oorzaken en niet alleen naar de symptomen, zoals in de westerse geneeskunde. Met verbazing werd ik meegenomen in de acupunctuur, beweging, kruidengeneeskunde, voeding; het totale beeld van hoe een mens “hoort” te kunnen leven. Dit boek is voor mij een echte eye-opener met betrekking tot bepaalde kwalen die in mijn familie voorkomen, maar waar de patiënten maar mee moeten leren leven. Voor hen zie ik mogelijkheden van genezing via de TCG. Ik ben erg enthousiast over dit boek, de makkelijke manier van lezen. Het is de auteur gelukt alles helder uit te leggen. Dit boek is een echte aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in een holistische aanpak.