Oorlog, magie en familiegeheimen
Ik heb dit boek gelezen als ARC lezer.
‘Iedereen draagt duisternis in zich. Het is onze keuze hoe we die duisternis gebruiken.’ - de raaf
Ontwaken van de innerlijke storm gaat over Nasiah, een jonge vrouw in Danann, een land in oorlog met Tartarus. Haar familie zijn de leiders van het land en hebben nooit echt oog voor haar gehad. Zeker niet als blijkt dat zij geen magie lijkt te hebben. Toch ontwaakt haar magie en blijkt ze juist een heel zeldzame en gevaarlijke vorm te hebben. Nasiah is blij eindelijk wat aandacht van haar familie te krijgen maar haar magie is moeilijk onder controle te krijgen. Als ze er voor kiest een eigen beslissing te nemen over haar magie komt ze midden in de oorlog te staan. Zijn Tartarus en haar leider Rigan wel zo slecht als ze dacht? En welke rol speelt haar eigen familie in de oorlog? Er blijkt veel meer te spelen dan wat ze ooit dacht.
Doordat het boek in ik-vorm geschreven is komen de gevoelens en innerlijke strijd van Nasiah goed aan bod. maar zorgt er soms voor dat het verhaal wat tempo mist. Sommige plotpunten worden snel ingebracht maar niet heel duidelijk uitgelegd en de andere karakters blijven wat vlak in hun beweegredenen. Veel informatie die je als lezer moet weten wordt letterlijk in dialogen uitgelegd waardoor het soms wat geforceerd voelt.
Overall heeft het boek een leuke kijk op het thema kiezen tussen goed en kwaad in een fantasy wereld met focus op persoonlijke ontwikkeling. Een fijn boek om een middagje in weg te dromen.