Advertentie

Het boek 'Donkerblauwe woorden' blijft zodanig in het hoofd van de lezer zitten, dat er weken later nog steeds aan wordt terug gedacht.
Ten eerste mag het dan wel een Young Adult zijn waar alle clichéthema's in terugkomen (liefde, ontdekken wie je bent, vriendschap, enzovoort), de thema's worden op zo'n manier aan bod gebracht dat ze totaal niet cliché overkomen. De thema's worden op een verrassende manier besproken.
De lezer wordt meegesleurd in het verhaal van Henry en Rachel die allebei met hun eigen problemen worstelen. De schrijfster heeft het voor elkaar gekregen dat de lezer met de problemen meevoelt en -leeft. Je voelt zo door de bladzijdes heen dat Rachel en Henry verlangen naar een verbintenis met elkaar, maar dat dit door meerdere externe factoren wordt tegengehouden.
Er is daarnaast een mooie rol weggelegd voor de vader van Henry als eigenaar van een boekenwinkel. De liefde die lezers voor boeken hebben, is onbeschrijfelijk. Maar op de één of andere manier heeft Cath Crowley het voor elkaar gekregen om dit voor elkaar te krijgen door middel van uitspraken.
Al met al was Donkerblauwe woorden een van de boeken waarbij je als lezer wilt blijven doorlezen, maar waar er uiteindelijk toch een lichte teleurstelling te voelen is als het boek uiteindelijk uit is.

Reacties op: Een blijvertje

149
Donkerblauwe woorden - Cath Crowley
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,99 Bestel het e-book € 13,99
E-book prijsvergelijker