Juliette in Quebec

Auberi2 Auberi2
14 mrt 2020

Personages:
Juliette is het hoofdpersonage van het boek, Gina, Gino en Youssef zijn nevenpersonages.
Juliette is een heel attent meisje die soms kan zeuren. Ze heeft lang bruin haar.
Gina is heel actief en doet soms gekke dingen. Gina heeft blond haar tot ongeveer op haar schouders.
Gino is een rustige jongen, hij oordeelt niet snel over mensen, hij is heel goed in geschiedenis. Hij heeft bruin gekruld haar en iets groter dan Juliette.

Ruimte:
Het verhaal speelt zich af in Quebec, dit is een stad in Canada. Het is februari, de maand van carnaval. Het sneeuwt veel en het is koud. Er is nu een schaatsbaan in de stad. De stad is mooi verlicht.

Tijd:
Het verhaal speelt zich af in de 21ste eeuw.
Het verhaal wordt chronologisch in het boek vertelt, op datum en op bepaalde tijdstippen van de dag.
Er zijn geen flashbacks of flashforwards.

Verhaallijn:
Juliette is een meisje uit Quebec die heel veel reist met haar mama.
Maar deze keer blijven ze in Quebec. Haar mama wordt opgenomen in het ziekenhuis. Daarom blijft Juliette een tijdje bij haar beste vriendin Gina slapen. De meisjes hebben een nieuwe jongen in de klas, zijn naam is Youssef en komt uit Niger in West - Afrika. Nadat ze vreemde dingen zien van Youssef willen ze op onderzoek gaan. De vriendinnen krijgen hulp van Gino, het vriendje van Juliette. Wat zullen ze doen? Loopt het goed af?
Dat kom je allemaal te weten.
Ik vind het zelf vind het een geweldig boek! Ik heb nu ook wat meer te weten gekomen over Quebec zonder er naartoe gereisd te zijn. Het leest heel vlot en soms zijn er spannende momenten.
Als je dit ook een leuk boek vindt , weet dat er zijn er nog veel meer van Juliette zijn!

Auberi

Meer recensies van Auberi2