Prio 1
Boek recensie van het boek Prio 1. Van Tom van der Weerd
Mijn dank aan Harper Collins van wie ik het boek mocht lezen.
Het boek Prio 1 geeft een inkijkje in het werk van de brandweer. Tom van der Weerd neemt je mee in zijn belevenissen als brandweerman. Gedurende het boek worden de mooie ,maar zeer zeker de zware en moeilijke kanten van het werk naar voren gebracht.
Het boek leest fijn door de goede verdeling van de hoofdstukken. Elk hoofdstuk verteld een casus waar Tom voor is opgeroepen en beschrijft ook erg goed dat het best wat aanpassing vergt om je plannen,die je voor die dag had abrupt te moeten wijzigen doordat er een melding tussendoor komt.
Het interessante aan de manier van schrijven, is dat Tom laat zien wat er allemaal bij komt kijken zodra de pieper afgaat. Hoe dan te handelen,waar er aan gedacht moet worden en hoe hij samen met zijn collega’s de hulp op gaat starten…en nu het boek te hebben gelezen komt daar veel meer bij kijken dan je zo in eerste instantie denkt.
Wat ik ook erg mooi vindt is dat Tom beschrijft wat de emoties zijn die bij hem worden losgemaakt bij elke melding waar hij zijn werkzaamheden bij verricht, Dit zijn mooie momenten,maar zeer zeker ook soms droevige en emotioneel zware momenten. Bij het laatste is het wel mooi om te lezen dat zij bij terugkomst in de kazerne wel erg goed worden opgevangen en begeleid in de verwerking ervan. Ook is het mooi hoe gedreven Tom is in zijn werk als brandweerman,hij daarin ook hogerop wil komen,de nodige cursussen kostte wat het kost wil halen en geniet van zijn samenwerking met zijn eigen vader bij de brandweer.
Het was een leuk boek om te lezen en geeft je een heel andere kijk op de brandweer. Het leest lekker vlot weg en de moeilijke momenten worden goed afgewisseld met mooie,leuke en luchtige momenten.
Kortom dit boek is echt zeker een aanrader.