Wat een geweldig boek!

BabyenKind BabyenKind
9 apr 2020

Het mooie van dit boek vind ik zijn alle verschillende lagen waaruit het is opgebouwd. Allereerst het verhaal over de kinderen, hun dagelijkse gang naar een bijzondere school en hun magische dier: een maatje die de kinderen helpt, zelfvertrouwen geeft, aanmoedigt om het goede te doen en open te zijn naar anderen.

Het wordt op een prachtige manier geschetst en is verre van doorsnee, alles wat aanspreekt en bijzonder is speelt hierin een rol.
En dan als laatste de diepere betekenis, in mijn ogen, die aan school van de magische dierendiepte geeft. Die ontzettend knap is vertelt en vast voor iedereen herkenbaar is. Alle thema’s van het leven worden beschreven. De mooie vriendschappen tussen de kinderen en hun magische dier. Een maatje om altijd bij te zijn, je aan vast te houden. Dat is toch iets waar elk kind, elk mens, naar verlangd. Dan is er ook nog de worsteling met emoties zoals heimwee en gemis, geliefd willen zijn.

Alle thema’s van de kwetsbaarheid van het leven en die horen bij opgroeien komen voorbij. Eenzaamheid, er niet bij horen, ontdekken wie je eigenlijk bent van binnen. En dat je goed bent zoals je bent
Wij kijken uit naar het volgende deel

Meer recensies van BabyenKind