Diep diep teleurgesteld

BC1231 13 februari 2024
Het boek gaat niet alleen over een ontdekkingstocht van een persoon (weet de naam niet), maar het gaat ook over de zee en de dieren die daarin leven en wat we daarvan kunnen leren.

Door deze eerste regels klinkt het boek tof, maar ik ben diep diep teleurgesteld. In het begin had ik hoge verwachtingen, omdat de schrijfstijl me meteen aantrok en me liep te raken, maar dat is dan ook het enige wat ik goed vond aan het boek. Het verhaal zat niet sterk in elkaar en werd na 100 pagina’s saai, en om constant te moeten switchen naar feitjes over zeedieren riep irritatie bij me op. Het laatste stuk boeide me het geen ene bal meer en heb ik het boek eerder gescand dan gelezen.

Ik denk dat sommige mensen het boek wel tof zouden vinden, maar voor mij was dit boek een dikke no-go. De schrijfstijl zat wel goed in elkaar en het idee achter het boek was goed, maar het plot was afgezaaid en de feitjes boeide me na 100 pagina’s al niet meer.

Meer recensies van BC1231