Heel verrassend en spannend
Zodra je de kaft ziet en leest, denk je te weten wat het verhaal is. Alleen de vraag is Hoe loopt het af? Gaan ze het doen? Worden ze gepakt? Hoe gaan ze het doen?
Maar vanaf de allereerste bladzijde is dat bijzaak. Er worden 2 meeslepende en ontroerende verhalen verteld die je helemaal opslokken. Het grote verdriet dat omschreven wordt, kun je voelen, net als de wanhoop. Het verhaal van Amanda, die haar dochtertje en man is verloren en Ruth, die is aangevallen in haar eigen huis en hiermee eigenlijk haar leven verliest. Bij allebei de zaken is dezelfde agent betrokken die ook een mooie bijrol krijgt in dit verhaal.
Gedurende het verhaal vordert, worden de vragen van het begin weer belangrijk. Gaan ze dit echt doen en hoe? Keer op keer denk je te weten hoe het verhaal verdergaat, maar is er weer een plottwist. Tot de allerlaatste bladzijde wist ik niet hoe het zou aflopen en kon ik het vervolg niet voorspellen.
Een boek dat naast de beloofde spanning ook hele mooie verhalen vertelt en hiermee emoties weet los te maken. Zeker een aanrader.