Verrassend verhaal

BertineMouw 23 december 2025
Flora's erfenis is het eerste deel in een trilogie over drie nichtjes en hun oma's. Het boek heeft een prachtige cover die je al helemaal in de sfeer van het boek brengt.

Dit deel start met Flora die zich verdiept in haar familiegeschiedenis naar aanleiding van een erfenis. Het verhaal heeft een duale tijdlijn. In het heden lezen we over Flora, haar problemen waar ze voor weg vlucht en haar zoektocht naar het verleden. De andere tijdslijn is die van haar oma, Josphine. De lijnen vullen elkaar mooi aan en de overgangen zijn heel vloeiend en logisch. Verwacht bij het boek geen historische roman. Daarvoor zit er te weinig geschiedenis in en ligt de nadruk teveel op de verhaallijn in het heden. Het boek past het beste in het genre feelgood roman.

Het taalgebruik en de stijl zijn toegankelijk. Geen ingewikkelde woorden of zinsconstructies. Hierdoor leest het boek makkelijk. Tegelijk schrijft Sabard wel heel beeldend waardoor je vaak het gevoel hebt erbij te zijn in het verhaal. In het begin zijn het veel personages, maar het is al snel duidelijk hoe alle verbanden lopen.

Niet alles in het boek wordt even goed uitgewerkt. Soms gaan dingen erg snel of blijft het verhaal aan de oppervlakte. Aan het einde van het boek blijven er ook nog wat eindjes open. Sabard wekt daarmee nieuwsgierigheid op naar de volgende delen, waarin dit waarschijnlijk uitgewerkt gaat worden.

Meer recensies van BertineMouw