Langdradig
Een groep jongeren in Duitsland net na de 2e wereldoorlog. Het zou een interessant boek kunnen zijn, maar ik vond het vreselijk langdradig en saai. Het verhaal komt maar niet op gang. Het gaat over heel veel verschillende personages. Net als een stuk een beetje interessant begint te worden, gaat het verhaal weer over iemand anders, en hoe de eerste verhaallijn dan verder gaat weet je niet.
Het was mij vaak niet duidelijk wat er gebeurde of wat er werd bedoeld. Ellenlange stukken over geschiedenis en politiek waarvan ik het meeste niet snapte. Pas na 200 blz kwam ik erachter dat er achterin een verklarende woordenlijst zit. (Er stond geen asterisk oid in de tekst.) Daarin werd wel meer uitgelegd over de mij onbekende begrippen, maar een roman waar je steeds naar achteren moet bladeren om het te snappen leest ook niet lekker, dat haalt enorm de vaart uit een verhaal.
Ik hou normaal echt wel van 'lastige' boeken, maar met dit kon ik echt niks.
Toch maar uitgelezen, omdat een boek niet uitlezen ook niet mijn stijl is, maar met dit boek had ik best na 100 blz kunnen stoppen.
Ik hou normaal echt wel van 'lastige' boeken, maar met dit kon ik echt niks.