Meer dan 5,6 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Aardig

Bianca Terlouw 10 juli 2024
Recensie 'De Kleine pottenbakkerij' van Anne Labus.

Moya werkt al jaren bij de pottenbakkerij van haar familie. De opbrengsten lopen terug en haar broer is genoodzaakt meer geautomatiseerd te gaan werken. Moya is zelf een echte kunstenaar en voorstander van het handwerk. Ze gaat een paar dagen weg om na te denken over wat ze met haar toekomst wil en gaat naar het kleine Ierse dorpje Busby en ontdekt daar een verlaten pottenbakkerij. Zou dit misschien iets voor haar zijn? Blijft ze bij het familiebedrijf of start ze haar eigen pottenbakkerij? Ze heeft ook een zwak voor haar collega Robin. Hoe gaat dat als ze weggaat en ze wonen ver van elkaar?
Dit is een feelgood roman. Het is het vierde boek in een serie, maar wat mij betreft kan het boek prima los gelezen worden.
Ik vond het een aardig verhaal, maar ik miste zelf wat vaart. Er waren delen die vlot lazen, maar ook delen waar het voortkabbelde. Ik ben gek op honden, maar ik vond dat de teckel van Moya wel erg vaak genoemd werd. Ik heb soms boeken die ik bijna niet weg kan leggen, maar dit was wat minder mijn ding. Ik vind het wel heel leuk dat het zich in de mooie omgeving van Ierland afspeelt.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Bianca Terlouw

Gesponsord

Leen (27) zit gevangen in een kelder. Pas als hij zelf begrijpt waarom, zal zijn moeder hem vrijlaten. Literaire thriller. Spannend en aangrijpend. Vakantietip!

Stemmen laat de kracht van taal laat zien. Bijzonder knap hoe Boekwijt erin slaagt warmte en kou en hoop en verdriet in enkele zinnen te vangen.