Bast
Katten zijn sterk vertegenwoordigd in de literatuur. De Nederlandse literatuur is met de onverschillige kater Lucius een geweldig huisdier rijker. De surrealistische elementen in ‘Bast’ zijn geweldig! Waar ik enorm van genoten heb is de beheerste ambivalentie met betrekking tot het donker in het verhaal. Enkele passages deden mij daarbij denken aan ‘Labyrinth’ van Jim Henson. Beeldend heel sterk en op een theatrale manier erg overtuigend.
Daarnaast zit er de nodige humor in het verhaal. De ironische dynamiek in ‘Bast’ maakt het verhaal tot een feest om te lezen. Lucius zorgt voor de nodige grappige momenten. Niet alleen voor de literaire lezers, maar ook voor de meer speculatieve literatuur lezers is dit boek een aanrader.