wat een meeslepend verhaal!

booksbylisa booksbylisa
8 apr 2023

Maeve krijgt een soort rare visioenen in haar hoofd, ze bevindt zich dan van het ene op andere moment op een andere plek. Plots krijgt ze beelden van een schip voor zich, wat later het schip RMS Queen blijkt te zijn waar ze als kind is geweest en waar een verschrikkelijk gebeurtenis gebeurd is. Die gebeurtenis kan ze zich niet meer herinneren maar ze blijven haar wel bestoken. Sinds die gebeurtenis is ze ook chronisch depressief zonder dat ze daar de verklaring voor vindt. Ze wil koste wat kost uit vinden wat de beelden betekenen. Dus gaat ze samen met haar vrienden Sam en Minho op onderzoek uit om te weten te komen wat er net gebeurd is op het schip toen Maeve nog kind was… Maar volgens geruchten zouden er ook geesten op het schip zitten. Wat gaat er gebeuren als zij zelf terug op het schip gaan kijken en onderzoeken? Zijn de geesten echt? Wat is er vroeger gebeurd dat Maeve zo getraumatiseerd heeft? Zijn ze wel veilig op het schip?

Wat een spannend en eng boek! Ik heb echt kriebels in mijn buik gehad van angst, het wordt zo verteld dat je het heel beeldig kan voorstellen. En dat was echt genieten!

Ik werd vanaf het begin meegenomen in alle gebeurtenissen en heel het mysterie naar wat er aan de hand is op het schip. Die spanning was heel fijn! De spanning werd vanaf het eerste hoofdstuk steeds verder opgebouwd en het plot kwam echt op het goede moment.

Ik zou het wel nog leuk vinden als er een vervolg zou komen waarin het verhaal zich afspeelt in het leven van Maeve toen ze nog kind was en waar de gebeurtenissen zich hebben afgespeeld. Die informatie miste ik hier in het boek wel. Maar dat zou dus geweldig zijn als vervolg op dit verhaal!

Zeker een aanrader als je van spanning/thriller/sciencefiction houdt!

Dankjewel Hamleybooks uitgeverij dat ik dit boek mocht lezen!

Meer recensies van booksbylisa