Anansi de spin en de wedstrijd tegen Schildpad

borduitboekaan 22 augustus 2025
En hij doet het weer! Opnieuw komt Iven Cudogham met een geweldig deel in de serie van Anansi.
Samen met de Moldybyrd Studio heeft hij er weer een pareltje van gemaakt!

Tijdens een damspelletje met Schildpad kan Anansi maar niet winnen. Dat kan maar één ding betekenen; Schildpad speelt vals. Hij gebruikt veel meer tijd om na te denken en daardoor verliest Anansi. Schildpad weet het goed gemaakt en laat Anansi een ander spel kiezen. Daar hoeft de slimme spin niet lang over na te denken, het wordt een hardloopwedstrijd. Schildpad mag de route bepalen en tekent deze rustig in het zand. Kofi merkt al snel dat zijn vader niet goed op zit te letten en als de wedstrijd eenmaal van start gaat blijkt maar weer dat snelheid niet het enige is dat nodig is om een wedstrijd te winnen...

Zoals het met de avonturen van Anansi altijd gaat valt er veel te ontdekken en te leren voor de jonge lezer. Welke boodschap zit er verstopt in het verhaal en wat betekent dat voor ons? Hoe gedragen we ons tijdens het spelen van een spel. Hoe gaan we om met winst, verlies en samen delen? De mogelijkheden om door te praten na aanleiding van dit prentenboek zijn eindeloos.

Ga aan de slag met wereldoriëntatie of burgerschap en duik dieper in de verhalen. Naast dat het aansluit bij de kerndoelen, ziet het er gewoon geweldig uit! Meer informatie vind je op www.anansidespin.nl, absoluut de moeite waard om een kijkje te nemen! Naast de boeken en het lesmateriaal is er ook een knuffel van Anansi en een memoryspel, een mooie aanvulling voor in de groep om bij de verteltafel of tijdens het voorlezen te gebruiken.

Wij hebben ons hart verloren aan Anansi. Zijn kleurrijke, soms ondeugende en slimme karakter maakt dat de kinderen genieten van de verhalen. In ieder verhaal zit een wijze les verstopt, welke altijd een mooie aanleiding is om met de kinderen verder te praten. De boodschap van Anansi is dat elk mens, elk dier en elke plant zijn eigen verhaal heeft. De verhalen van Anansi zijn in de Nieuwe Wereld beland door de slavernijtransporten. Uitingen van de eigen cultuur waren verboden voor de tot slaaf gemaakte mensen, maar de verhalen van Anansi konden stiekem worden verteld en leven door van toen naar nu.

Meer recensies van borduitboekaan