Fijn prentenboek over de natuur
Soof en Sam spelen samen buiten. Ze hebben een tent opgezet en gaan op avontuur!!! Ze ontdekken sporen van dieren en gaan op onderzoek uit. Ze volgen een geheimzinnige staart, misschien wel van een wolf? Knikkeren met konijnenkeutels en zien een lange stoet mieren voorbij marcheren. Het standaardzinnetje van Sam: "Dat wil ik zien!" is zowel typerend voor het boek als voor de leeftijd van de kinderen.
Dit boek zal zeker kinderen in de leeftijd van 4-6 jaar aanspreken, die nog vol in hun fantasie opgaan en tegelijkertijd graag ontdekkingen doen in de natuur. Leuk is dat er op iedere bladzijde een dier wordt ontdekt en er ook een weetje over wordt gedeeld. Alsof de jonge lezers als het ware mee gaan op avontuur en zelf door een vergrootglas meekijken met Sam en Soof.
Achterin het boek vind je een QR-code waarbij kinderen nog meer kunnen ontdekken over dieren in de tuin en in Nederland en 3 mooie zoekplaten over de vogels in de tuin, waterdieren en bodembeestjes! Via de site www.christelijkekinderboeken.nl vind je ook leuke downloads!
Wellicht goed om te vermelden: dit boek is prima in te zetten op zowel christelijke als niet-christelijke scholen. Dat geldt ook voor de downloads voor de onderbouw. Deze zijn namelijk erg mooi!