De stuifmeel speurders
Wat een parel van een prentenboek is dit! De schrijfster is erin geslaagd om een boek te creëren voor kinderen waarin ze veel leren en ontdekken over de natuur. Door zowel de tekst als de opbouw en inhoud van het boek. Het heeft een prettig, groot formaat en is volledig in kleur. Op de voorkant zie je een meisje met een vergrootglas en dat nodigt meteen uit om ook zelf je vergrootglas erbij te pakken en dit boek nader te inspecteren. Je zult het ook nodig hebben, want er is zoveel te zien dat je makkelijk iets over het hoofd ziet. Het verhaal begint pakkend met de zin: "Ik wil alles over bloemen weten!" van waaruit onderzoeksvragen worden gesteld door de hoofdpersoon. Vervolgens volgen de kleurrijke pagina's elkaar op, waarbij er in korte teksten alles wordt uitgelegd over bloemen en bestuiving. Het boek heeft flapjes, maar die term doet eigenlijk geen recht aan de verrassingen die het boek verborgen heeft. Een boek dat kinderen van alle leeftijden aan zal spreken en is zeker een musthave voor de groepen 1 tot 5 op de basisschool!