Jij bent van mij

borduitboekaan borduitboekaan
28 mrt 2024

Voor de echte griezelfanaten is er een nieuw deel verschenen in de serie Horrorland van Kluitman! Deze serie is geschreven voor kinderen vanaf 10 jaar, waarbij je natuurlijk wel zelf de inschatting moet maken in hoeverre de lezer toe is aan dit type verhalen.

In 'Jij bent van mij' leer je Sadie kennen, een meisje dat nogal op zichzelf is en moeite heeft met het aangaan van vriendschappen. De reden wordt al snel duidelijk, al sinds Sadie zich kan herinneren is ze niet alleen. Ze wordt omgeven door een geest, een nogal dwingende entiteit die haar het leven bijna onmogelijk maakt. De geest lijkt haar volledig voor zichzelf te willen, wanneer ze hier niet aan toegeeft zijn de mensen in haar omgeving zich niet langer zeker van hun leven. Wanneer Sadie probeert om een nieuwe vriendschap aan te gaan met een leerling van haar nieuwe school lijkt het echter lange tijd goed te gaan. Nadeel van de vriendschap is dat Sadie wordt gestimuleerd om flauwe grappen uit te halen met andere kinderen. Waardoor ze zich steeds ongelukkiger gaat voelen, nu niet vanwege een dwingende geest, maar vanwege een dwingende vriendschap. Wat zal er gebeuren wanneer Sadie zich los gaat maken en haar eigen weg besluit te kiezen?

Een superspannende pageturner, dit deel is absoluut 1 van de meest spannende delen tot nu toe! Belangrijke aantekening bij het boek is dat er een verhaallijn in voorkomt met een zelfdoding. Iets wat goed is om te weten wanneer je dit boek aanraadt of wanneer je leerling/kind dit boek leest.

Meer recensies van borduitboekaan