Een spannende zoektocht naar de waarheid
Louisa Scarr, ook bij velen bekend als Sam Holland, levert met Het laatste woord een spannende start van een nieuwe thrillerserie. Ingrid Zweedijk heeft de vertaling voor haar rekening genomen. Het boek wordt beschreven in 3 verschillende verhaallijnen die zeker interessant zijn. Ik was verder niet bekend met deze auteur dus ik kon met open verwachtingen aan dit boek beginnen. Vanaf de eerste pagina word je al meegesleurd in een mysterieus moordonderzoek.
Wanneer agent Lucy Halliday en haar speurhond Moss een afgehakte hand aantreffen in Gallows Wood, vermoeden ze aanvankelijk nog niet de ware omvang van de zaak. Maar wanneer er meer lichamen worden ontdekt, wordt het al snel duidelijk: dit is een dumpplek van een seriemoordenaar. Voor Lucy krijgt de vondst een extra lugubere lading – haar echtgenoot Nico is al maanden vermist. Zou hij ook één van de slachtoffers kunnen zijn?
Hoewel rechercheur Jack Ellis officieel de leiding heeft over het onderzoek, kan Lucy de zaak niet loslaten. Haar schorsing zou haar moeten tegenhouden, maar haar vastberadenheid wint het van de regels. Terwijl ze dieper in het onderzoek duikt, raakt ze steeds verder verwikkeld in een gevaarlijk spel.
Louisa Scarr weet de spanning goed op te bouwen met korte, krachtige hoofdstukken en een duistere sfeer. De psychologische diepgang van Lucy’s karakter – haar twijfels, haar pijn en haar onstuitbare wil om de waarheid te achterhalen – geven het verhaal extra emotionele lading. Tegelijkertijd zorgen onverwachte plotwendingen en een gestaag toenemende dreiging ervoor dat de lezer continu op scherp staat.
Het laatste woord is een sterk eerste deel dat smaakt naar meer. Fans van thrillers en misdaadfictie zullen genieten van de combinatie van spanning, mysterie en intrigerende personages. Een boek dat je snel wilt uitlezen – en je achterlaat met een honger naar het volgende deel!
Ik ben dan ook zeker nieuwsgierig naar de andere boeken van Louisa Scarr.