Thriller op z'n best
~ Review ~
Dankzij Libelle Leesclub heb ik de kans gekregen om dit boek te lezen.
"Jager in de nacht" is het derde boek in de thrillerserie over profiler Robert Hunt en zijn partner Carlos Garcia. Samen onderzoeken ze een opmerkelijke en gruwelijke moordzaak. Wanneer de moordenaar nieuwe slachtoffers maakt, beseffen ze dat het geen alleenstaande moord is maar dat meerdere vrouwen het doelwit zijn. Obsessief, sadistisch, geduldig, gedisciplineerd, doelbewust zijn enkele kenmerken die deze moordenaar omschrijven. Het wordt een race tegen de klok om meer slachtoffers te vermijden, 1 ervan kennen ze misschien al.
Een explosief begin, letterlijk en figuurlijk, zorgt ervoor dat je vanaf het eerste hoofdstuk mee in het verhaal gezogen wordt. Korte hoofdstukken volgen elkaar vlot op. Dat creëert een dynamisch tempo in het verhaal waardoor je effectief de adrenaline voelt van een ware klopjacht naar een schijnbaar onvatbare moordenaar. Er is geen verhaallijn naast de zoektocht (geen romantische of andere afleidingen), maar dat is ook niet noodzakelijk. Het onderzoek staat centraal en de persoonlijke details die wel worden meegegeven over de hoofdpersonages ondersteunen het verhaal. Een spannend boek en toch wel een verrassend einde.
Zelf had ik nog nooit een boek van de schrijver Chris Carter gelezen, maar het heeft zeer en vast mijn interesse gewekt naar andere boeken van hem. Ook al was dit het derde boek, had ik niet het gevoel dat ik de 2 eerste boeken had moeten lezen om mee te zijn in het verhaal. Het kan perfect losstaand van de andere gelezen worden. Een zeer goede thriller die met plezier gelezen werd.