Fantastisch; liefde, spanning, goede relatie opbouwen met je ouders, Japanse cultuur en meer
Ik hou niet van lezen, het is gewoon niet mijn ding. Maar toen mijn goede vriend dit boek aanraadde probeer ik lezen nog een kans te geven. En dit boek samen met het vervolgt heeft mij vrijwel 'single-handedly' weer aan het lezen gekregen! Makkelijk geschreven, nadruk op een relatie met ouders, hoeveel je hebt aan vrienden, karakters die echt aanvoelen als hun leeftijd en meer! Ik doe al langere tijd onderzoek naar de Japanse cultuur aan de universiteit en nog steeds kwam ik nieuwe dingen in dit boek tegen. Het voelt echt alsof dit boek voor mij geschreven was. Om Japan weer opnieuw te leren kennen door de ogen van het hoofdkarakter die nergens bekend mee was was echt een genot. Wellicht mijn enige kritiekpunt is, vanuit het perspectief van iemand die de taal spreekt, dat de Japanse woorden en zinnen die erin staan veelal niet formeel genoeg waren, maar dit werd in het tweede boek hersteld. Echte aanrader!!