Mooi debuut!

corinefraikin corinefraikin
13 mrt 2021

De achtbaantester van Nancy Olthoff. ⭐⭐⭐⭐ Dit is het debuut van deze schrijfster en ik vind het zeer geslaagd. Dit verhaal gaat over Herman van Dusselen. Voor iedereen is hij 'een beetje anders', terwijl voor Herman ieder ander 'een beetje anders' is. Hij heeft veel associaties met de dood: oma, krakeling, kanker, dood. Herman is wees en probeert op zijn eigen manier, orde en regelmaat, zijn weg te vinden in dit leven. Zijn knikkers zijn zijn houvast. Ze beledigen en kwetsen hem niet en hij zorgt op zijn beurt dat er niet een sneuvelt of verdwijnt. Totdat zijn leven op zijn kop wordt gezet. Hij krijgt een maand vrije toegang tot het pretpark in het dorp. Daar leert hij suikerspinnen Jeanette kennen. Voor haar wil hij alles veranderen. Hij liegt over zijn beroep; achtbaantester. In werkelijkheid durft hij geen achtbaan in te gaan. Zal het Herman lukken zijn liefde te uiten en zijn angst te overwinnen? Want als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. Vlot geschreven en makkelijk te lezen.

Meer recensies van corinefraikin