Niet de hype waard.
15 mrt 2024
Omdat dit boek zo gehyped werd online hoopte ik een vervolger van ACOTAR of Fourth Wing te vinden, maar er waren gewoon te veel slechte elementen.
- de enemies-to-lovers line is heel goed uitgewerkt.
- de basis verhaallijn is ook leuk.
- de verkleinwoordjes waren GRUWELIJK om te lezen. "Lachje, schokje, grinnikje". Ik had hrt idee dat ik het verhaal van een klein meisje las, wat totaal niet overeenkomt met de smut. Ik kon het verhaal daardoor niet lekker lezen.
- de ongepaste seksscenes. Ik kan normaal een beetje erotiek wel goed hebben, maar seks midden tijdens een aanval? Bloed drinken tijdens de seks? Een mogelijk trio met een wolf?....
- er is TE VEEL en het wordt amper uitgelegd. Ik stoorde mij hier in boek 1 al aan dat je pas super laat te horen krijgt wie verhevene zijn e.d., en in dit boek is het nog erger. Het verschil tussen een verhevene en een atlantiër is onduidelijk. Er zijn talloze verschillende soorten atlantiers en ik moest te vaak begrippen online opzoeken die daarna helaas vol spoilers zaten. Ik had liever gehad dat ze zich wat meer beperkt had.
Al met al denk ik niet dat ik de serie verder lees. Zoals gezegd heeft het een van de beste enemies-to-lovers verhalen, maar ik had soms het gevoel dat ik een twilight 2.0 aan het lezen was met verkleinwoordjes.