Een veilige roman

Debbie79 21 juli 2025
Bij het lezen van de achterflap van dit boek, moest ik gelijk denken aan de film De Poolse bruid. Ik was geïntrigeerd. Wat was de reden waarom Elsa niet sprak? Waarvoor was ze op de vlucht? Daarnaast speelt het zich af in Frankrijk, waar ik een zwak voor heb, dus dat was nog meer winst.
Ik verwachtte een poëtisch verhaal, met diepgang.
Helaas kwamen mijn verwachtingen niet helemaal uit. Laure Manel heeft 2 hoofdrolspelers die elk worstelen met hun eigen demonen uit het verleden, door wat ze hebben meegemaakt. Als lezer wil je graag weten wat er gebeurd is. Voor mij bleef het verhaal teveel aan de oppervlakte. De personages maken een grote ontwikkeling door, maar die gaat bij tijd en wijle heel snel, waardoor je diepgang mist.
Het boek leest vlot en er zijn af en toe mooie reflecties over het leven, liefde en rouw en de omgeving, maar het heeft me niet helemaal kunnen bekoren

Als je houdt van rustige, psychologisch getinte romans met een zachte toon, dan is De zachtheid van een kreeft zeker het lezen waard. Verwacht geen meeslepend drama of grote verrassingen, maar wel een tedere blik op menselijke kwetsbaarheid. Een mooie, zij het enigszins veilige roman – goed voor drie sterren.

Meer recensies van Debbie79