Mijn eerste oorlogsroman en Kristin Hannah!
De nachtegaal was ons boekenclubboek en het stond al even op mijn lijst om eens een Kristin Hannah te gaan lezen. Nou trekken de boeken met het thema tweede wereldoorlog mij niet zo, maar ja eens moet de eerste keer zijn!
Achteraf ontzettend blij dat ik deze heb opgepakt!
Het verhaal begint in het heden en dat trok me meteen het verhaal in. Ik wilde direct weten wat er in het verleden gebeurd was en hoe alles met elkaar verbonden zat. Vanaf dat moment wilde ik eigenlijk alleen maar doorlezen.
Wat ik heel sterk vond, is dat het verhaal vanuit beide zussen wordt verteld in dezelfde tijdlijn. Daardoor krijg je hun verschillende perspectieven goed mee en begrijp je ook beter waarom ze bepaalde keuzes maken.
Tijdens het lezen besefte ik me ook weer hoe dankbaar ik ben voor de vrijheid die wij nu hebben. Sommige dingen die in het boek beschreven worden gingen soms zo ver dat ik me er gewoon geen voorstelling van kon maken. Juist dat besef maakte het verhaal voor mij nog krachtiger.
De schrijfstijl van Kristin Hannah vond ik heel vlot en realistisch. Het leest makkelijk, maar raakt tegelijkertijd enorm. Voor mij was dit mijn eerste boek van deze auteur, maar zeker niet mijn laatste.
Voor mij absoluut een vijfsterrenboek dat nog lang in mijn gedachten zal blijven.