Respect!

Delphine Delphine
21 mrt 2024

Dit was het eerste boek dat ik las van Heather Morris en ik ben hierdoor zeker benieuwd geworden naar haar andere boeken!

Het verhaal gaat over onder andere Nesta en Norah, die elkaar leren kennen. Beiden komen aan boord van de Vyner Brooke wanneer Singapore in handen valt van Japan in 1942. Nesta is een verpleegkundige, Norah een muzikant. Beiden maken met hun talent en hun kunnen onmisbare momenten om te kunnen overleven in het kamp. Je sluit Nesta en Norah, maar ook alle andere mensen in het boek in je hart. Je hoopt tot op het laatst mee dat ze het kamp kunnen verlaten en worden herenigd met hun naasten.

De omstandigheden in de kampen zijn vreselijk, van het verhongeren tot in de zon staan van zonsopgang tot zonsondergang. Dit zijn slechts heel kleine voorbeelden. Op vandaag denk ik niet dat we ons dit kunnen voorstellen, maar Heather Morris schetst een zeer realistisch beeld. Dit verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten, naverteld door de families van beide dames.

3 jaar en 7 maand van kamp naar kamp, verhongeren, onmenselijke omstandigheden en toch je hoofd omhoog kunnen houden en doorgaan. Ik kan hier alleen maar respect voor hebben. Wat een verhaal…

Meer recensies van Delphine