Spannende verhalen met veel humor die je in een ruk uitleest

Dennis Herman 17 oktober 2024
'De cocktailparty' is een bundeling van zes verhalen die eerder in tijdschriften, als luisterboek en/of als e-book verschenen.

De hoofdpersoon, thrillerschrijfster Sylvia Lievers, is sympathiek. Vanaf de eerste pagina leef je met haar mee en word je direct in het verhaal gezogen. De combinatie van spanning en humor werkt perfect, en de verhalen hebben voldoende verrassende plotwendingen. Vaak weet ik bij thrillers lang voor het einde al wie de dader is, maar de Moordwijven blijven verbazen en ik had het bij het lezen van deze bundel geen enkele keer bij het rechte eind.

De verhalen zijn gemiddeld 40 pagina's lang, dus zelfs in een keer uit te lezen als je weinig tijd hebt. Heel bijzonder ook, is dat de verhalen door vier verschillende auteurs geschreven zijn. Dat is absoluut niet te merken. Zelfs na het lezen van ander werk van de dames, heb ik nog steeds geen idee wie welk hoofdstuk heeft geschreven. De stijl blijft gedurende het verhaal constant.

Zijn er dan helemaal geen minpunten? Jazeker wel: onafhankelijk van elkaar zijn de verhalen geloofwaardig, maar iemand die tijdens iedere vakantie, elk uitstapje en uiteindelijk zelfs in haar eigen achtertuin over een lijk struikelt? Die kans lijkt mij statistisch gezien erg klein. Maar laat dat de pret vooral niet drukken. Geniet gewoon van de goed opgezette, spannende en humoristische verhalen.

Tot slot: zes verhalen is eigenlijk veel te weinig. Dus, beste Moordwijven, schrijf snel door. Jullie lezers willen meer, meer, meer...

Meer recensies van Dennis Herman

Om haar baan als video producer te redden, gaat Katie in zee met reddingszwemmer Hutch. Het enige probleem? Ze kan niet zwemmen. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert al snel in een web van bedrog.