Lezen over reizen, brengt je zelf ver weg. ( Dogtack)

Dogtack 15 december 2021
Recensie ” Man in het zadel”

Toevallig kwam ik dit boek tegen, liever gezegd aangetrokken door de kaft, met daar op een man en een motor, een Guzzi.

Het beschrijft de rit van Alaska naar Vuurland, beginnend in het uiterste noorden van Alaska en te eindigen in een schimmig plaatsje in Vuurland, een eiland voor de kust in het uiterste zuiden van Argentinië.

Hij, de Nederlandse journalist Paul van Hooff en zijn trouwe uit 1975 stammende Moto Guzzi V7, Guus genaamd ondernemen deze lange tocht van 60.000 kilometer door Noord-Midden en Zuid Amerika.

De rit is een uitputtende reis voor zowel Paul als zijn motor, slapend in achter afgelegen pensionnetjes of gewoon naast zijn trouwe Guus.

Het is een verslag van zoeken naar vrijheid en naar geluk in het drukke bestaan, wat de hedendaagse maatschappij nu is.

Lezend brengt het je zelf op reis naar iets wat we misschien ooit allemaal hebben willen doen.
Gewoon alles achter ons te laten en kijken waar de reis eindigt.

Onderweg komen de mooiste landschappen voorbij, maar ook steden en dorpjes die het bezoeken niet waard zijn, over corrupte grenswachten en de armoe van Midden en Zuid Amerika, met mooie dames en schimmige heren en zoeken naar de vrijheid die door vele dictators werd beloofd.

Het is een boeiend reisverhaal, geschreven van uit een Hollandse nuchterheid, met een vleugje Zuid Amerikaanse passie.

Foto’s van deze reis en andere reizen van hem, zijn te bekijken op: http://guzzigalore.nl

Wim.