Hopelijk snel deel 2. Kan niet wachten......
Wat een gaaf, spannend en lollig jeugdboek is Jac en Lev. Fijn geschreven, goed leesbaar, zelfs aan dat rare (en lollige) taaltje van de Katomanen ga je wennen. Knap bedacht allemaal, ben onder de indruk van het creatieve schrijf talent.
Het klopt echt: je wilt doorlezen en weten hoe het afloopt. Met de burgemeester, met Hardegem, met Jack's vader en natuurlijk met Lobbes.
En dan dat BMX-aandeel, helemaal hip. Vast voor de jongelui fantastisch om te lezen, zo dicht bij hun belevingswereld. Schrijvers staan dicht bij de doelgroep, dat voel je.
En niet te vergeten die namen, regelmatig met dikke vette glimlach weer nieuwe tot me genomen: Tromp, Flinders, Martin en Patricia Edzes, Kyrie en Wietje, Willie en Maxime. Hilarisch!!
Wat ik echt 248 bladzijden fijn heb gevonden is het vasthouden van het boek. Dat formaat, die net wat bredere pagina's met die slappe kaft, dat voelde zo fijn. Meer dan een pocket, echt iets stevigs in je hand wat wel meegeeft. Ik weet niet of ik het goed uitleg, maar goeie grip of zo.
Nog ff over de namen: prachtige, creatieve verzinsels, die lekker bekken. En ondanks dat het er veel zijn is het niet verwarrend of onduidelijk 'wie/wat was nou wie/wat'. Op het laatst eentje: Pinakas, wat (of wie?) was dat ook alweer? Die heb ik niet opgeslagen blijkbaar.
Dit boek is een grote jeugddroom. Dit had je zelf mee willen maken.
Heerlijk om zelfs nog een levensles mee te pikken: Voortaan niet meer zo snel oordelen over mensen. BAM, die nemen we toch maar mooi ff mee.
Dankjewel voor 248 fijne pagina's leesplezier. Ik heb genoten.