In de tunnel met vriendschap tijdens de oorlog.
Ik vond dit boek niet zo leuk, omdat het verhaal niet bij mijn interesses past. Zelf lees ik liever romantische boeken. Voor iemand die van avontuurlijke verhalen houdt is het een leuk boek, maar ook als je van oorlogsverhalen houdt is het een interessant boek om te lezen.
Het verhaal speelt zich voornamelijk af in de tunnel. Het verhaal gaat over vijf kinderen, Ella, Robbie, Jay, Quinn en Sebastian. Het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ella, de hoofdpersoon in het verhaal, hoopt samen met de andere kinderen veilig uit de tunnel te komen. Maar lukt dat de kinderen, met alle angsten en problemen die ze tegenkomen?
Ik kwam zelf niet zo makkelijk in het verhaal, maar dat komt deels door mijn concentratie tijdens het lezen en omdat oorlogsverhalen niet echt mijn ding zijn. Het verhaal wordt verteld door Ella en staat dus in de ik-vorm. Het is een erg spannend verhaal, vooral omdat de kinderen verdwaald raken in de tunnel. Ze leren omgaan met elkaars angsten en deze te overwinnen. Het is een echte aanrader voor als je van oorlogsverhalen houdt, maar niet als je zoals mij van romantische boeken houdt.
Ik geef het boek de Tunnel 3 sterren, want ik kwam niet makkelijk in het verhaal. Het is niet mijn soort boek, want ik lees liever romantische verhalen. Het is toch een aanrader voor iemand die van avontuurlijke en spannende verhalen houdt. Persoonlijk zou ik dit boek zelf niet nog een keer lezen, want ik vond het boek zelf nogal saai.