Rizzoli & Isles - deel 8

Elli van den Berg (Aalsmeer) Elli van den Berg (Aalsmeer)
27 mrt 2025

Sneeuwval is weer zo’n heerlijk ouderwetse pageturner zoals alleen Tess Gerritsen die kan schrijven. Vanaf de eerste bladzijde zit je in de spanning: Maura Isles die eigenlijk gewoon wil gaan skiën in Wyoming, maar natuurlijk strandt in een sneeuwstorm (tuurlijk Maura, wat dacht je zelf). Wat volgt is een setting die je meteen kippenvel bezorgt: een verlaten dorp met identieke huizen, tafels waar het eten nog op tafel staat, auto’s netjes in de garage… en helemaal niemand te bekennen. Je voelt gewoon dat er iets gruwelijk mis is.

Wat ik knap vind, is dat Gerritsen een verhaal dat begint als een pure survivalthriller moeiteloos verweeft met de vertrouwde Rizzoli & Isles-dynamiek. Je volgt Maura in de ijzige bergen én Jane in Boston, die zoals altijd koppig, scherp en vol vasthoudendheid op haar eigen spoor zit. Het tempo blijft hoog, en de wisseling tussen de verhaallijnen zorgt ervoor dat je “nog één hoofdstukje” roept en vervolgens een uur later nog steeds zit te lezen.

De sfeer in Kingdom Come is echt top gedaan: claustrofobisch, mysterieus en met dat gevoel dat er elk moment iemand achter je kan staan. De onthulling is typisch Gerritsen: logisch, duister en net ver genoeg om je een beetje ongemakkelijk achter te laten – precies zoals ik het wil.

Kortom: Sneeuwval is spannend, filmisch en leest als een trein. Perfect voor iedereen die houdt van thrillers met vaart, sterke vrouwelijke hoofdpersonages en een vleugje sinister mysterie in een besneeuwd decor.

Aanrader voor in de winter… of eigenlijk het hele jaar door.

Meer recensies van Elli van den Berg (Aalsmeer)