Advertentie

In dit deel gaat het over pleegkind Dave Pelzer in de leeftijd van 12 tot 18 jaar. In het vorige deel was Dave al in een pleeggezin geplaatst.
Dave probeert ...soms wanhopig, om het goede te doen. Maar doordat hij dat niet van jongsaf heeft geleerd in een veilige gezinssituatie, lukt hem dat niet altijd.
Zo verhuist hij nogal eens, steeds weer naar een ander pleeggezin, waar hij dan aan alles moet wennen en hup....dan wordt hij weer verkast.

Met sommige pleegouders kan hij een band opbouwen, maar vaak ook niet. Jammer, dat er zo met deze kinderen wordt gesold. Al speelt dit in de jaren 60/70, dan nog rammelt de pleegzorg aan alle kanten.
Hij komt ook mensen tegen , die hem helpen, die hem zichzelf laten leren kennen en daardoor vind hij een passie voor de luchtvaart, waar hij later een baan vindt. Als 18 jarige moet hij voor zichzelf kunnen zorgen en dat lukt hem best goed. In de epiloog lees je nog wat aanvullende informatie over hoe het verder met hem gegaan is. Een waardevolle aanvulling.

Reacties op: Het pleegkind

32
Ik heb geen thuis - Dave Pelzer
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners