Sfeervol en spannend
Ik las Schaduw. Het nieuwste boek van schrijver Ben Kegels. De schrijver creeërt in schaduw een sfeervol verhaal, met veel afwisseling. Het begint vrij rustig, maar de spanning bouwt goed op. Op het einde kon ik het niet meer wegleggen. Ik probeer Ben Kegels te volgen omdat hij in de streek woont. Zijn eerste boek vond ik goed. Schaduw is eigenlijk iets heel anders. Met andere thema's die aan bod komen. Het eerste boek ging over vriendschapsbanden. Dit boek gaat over familiebanden. Wat ik leuk vond is dat het verhaal dag per dag beschreven wordt. Je volgt de familie Zukic één week lang. Dag per dag en uur per uur. Het verhaal begint mysterieus. Daarna kom je stilaan meer te weten over de levens van de familieleden. Ze hebben elk hun eigen problemen. De ene heeft al grotere problemen dan de andere. Het ergste van al is het gesteld met de vrouw, Claire. Zij heeft psychologische problemen en zij ziet doorheen het boek telkens de schaduw. De schrijver slaagt erin om de lezer het hele boek te doen twijfelen over de identiteit van de schaduw. Dat vond ik heel erg geslaagd. Veel situaties waarin de familieleden verzeild geraken voelen ook echt aan. Dat helpt om als lezer mee te leven met hun problemen. Ook het einde vond ik goed gevonden. Al zal niet iedereen het even leuk vinden, denk ik. De schrijver laat de lezer zelf nadenken over wat er te gebeuren staat na de laatste bladzijde.
Ook leuk is dat er een paar verwijzingen zitten naar het eerste boek. Zonder dat die lezers in de war kunnen brengen. Al bij al vond ik het een goed boek. De vorm en de opzet vond ik zeker origineel. Misschien kon er hier en daar wat minder ingezoomd worden op sommige activiteiten. Langs de andere kant droeg dat wel bij tot het inleven in het leven van het gezin. Daarom twijfel ik tussen vier of vijf sterren.
Voor mij persoonlijk ook leuk om te lezen over plaatsen waar ik zelf al geweest ben.
Ik ga Ben Kegels zeker blijven volgen en kan die boek iedereen aanraden. Het leest heel vlot en het zit goed in elkaar.