Goed boek!
Twilight is een spannend en romantisch boek over een meisje genaamd Bella. Ze verhuist naar het koude stadje Forks. Daar ontmoet ze een jongen genaamd Edward. Edward heeft een geheime identiteit die Bella vastbesloten is te ontrafelen. Ik vond het verhaal spannend en meeslepend. Het is meeslepend doordat de schrijver veel details heeft gebruikt zo kan je je helemaal in het boek inleven. Een nadeel vond ik dat de spanning zich niet verdeeld over het boek maar alleen plaatsvindt op de laatste 50 bladzijden. Wat ik niet begreep is waarom Rosalie (een zus van Edward) Bella niet mocht. Het spannendste moment is op het einde toen Bella in de balletzaal was en James haar probeerde te vermoorden daar heeft de schrijfster het spannend geschreven door veel details te noemen. Ik zou James absoluut vermijden hij heeft een agressief en misleidend karakter. Wie ik wel zou bevrienden is (Alice de andere zus van Edward) ze is altijd vrolijk en heeft een vriendelijk karakter. Hoewel Edward een vrij grote familie heeft woont Bella alleen met haar vader. Bella is anders dan de rest van de personages ze is verlegen, is erg op zichzelf en ze piekert vaak over dingen. Overal zou ik dit boek echt aanraden en ik ben erg nieuwsgierig naar de rest van de boekenserie.