Meer dan 4,7 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid

Onmisbare Gids voor Beter Luisteren

EmmaJansenn 18 september 2023
Ik heb onlangs "Luisteren: Het Handboek" van Rubin Alaie in handen gekregen, en het was voor mij een ware openbaring. In een wereld waarin iedereen altijd maar aan het praten is en amper nog tijd neemt om echt te luisteren, is dit boek echt een frisse wind. Wat mij vooral opviel was hoe Rubin de essentie van luisteren naar voren brengt. Het gaat niet aleen om stil zijn wanneer de ander praat, maar ook om echt te voelen en te begrijpen wat de ander zegt. De schrijver heeft een prettige schrijfstijl. Dat maakt het een beetje charmant, alsof een vriend je advies geeft.

Eén van de hoogtepuntjes in het boek is hoe Rubin benadrukt dat je je eigen oordelen en meningen opzij moet zetten als je echt naar iemand wilt luisteren. Dat klinkt mischien makkelijk, maar in de praktijk is het een hele uitdaging! Zijn benadering tot het onderwerp is verfrissend en diepgaand, zonder dat het te academisch wordt.

Aan het einde van de dag, denk ik dat we allemaal betere luisteraars kunnen worden. En als je niet weet waar je moet beginnen, dan is dit boek zeker een aanrader. Je zult verrast zijn over wat je allemaal kunt leren over zo'n 'simpele' vaardigheid als luisteren!

Meer recensies van EmmaJansenn

De nieuwe, betoverende roman van Cristina Caboni! In Het honingpad vindt Alice zichzelf tijdens de zoektocht naar haar familiegeschiedenis.

De Hebban Debuutprijs 2023 is gewonnen door Forugh Karimi met haar debuutroman De moeders van Mahipar. Een wrang, maar vooral heel liefdevol verhaal over de band tussen moeder en zoon.

Als allereerste Hebban Boek van de Maand is de weergaloze roman Alles wat had kunnen zijn van de Nigeriaanse schrijfster Ayọ̀bámi Adébáyọ̀ gekozen door het Hebban Panel. Laat dit boek je uitdagen.