Niet pakkend
Het voortkabbelende verhaal kon me
niet pakken. Misschien omdat de karakters wel uitwisselbaar lijken, dezelfde eenzame, verwarde mens lijkt te zijn die angstig zoekend is.
Het gegeven van de getraumatiseerde immigrant die nergens meer een huis of thuis heeft en die troost zoekt is interessant. Maar in dit boek raakt het een irritatie-snaar, waardoor begrip verandert in desinteresse.
Jammer, want soms flikkert er wel een klein spannend lichtje door op een enkele bladzij, maar dat blijkt dan weer gedoofd te zijn voordat het tot een vurig verhaal leidt.
Ik kocht het boek vanwege alle lof en hype rondom het boek. Het bevestigt maar eens te meer dat het nalopen van een hype niet verstandig is.